Referat: IFK Osby - Hjärsås/Värestorps IF

FILIP LUNDSTEDT (Ksd-bladet 23/5)
FOTBOLL, DIVISION 4 ÖSTRA
IFK Osby–Hjärsås/Värestorp 1–4 (0–2)
Målen: 0–1 Niclas Svensson (45), 0–2 Oskar Paradis (45), 0–3 Rasmus Ipsa (50), 0–4 Emil Rydh (65), 1–4 Hampus Roslund (75).
Enkel seger mot Osby – Hjärsås kvar i toppen
Hjärsås/Värestorp tog chansen att hänga på toppen efter en viktig bortaseger mot IFK Osby med klara 4–1.
– Det börjar se allt bättre ut, säger Hjärsås tränare Martin Michalski efter lagets andra raka seger.
FOTBOLL/OSBY. Den första halvleken såg länge ut att sluta mållös när Hjärsås plötsligt svarade för två snabba mål precis innan halvtidspausen.
1–0-målet föregicks av att Osbys målvakt rusade ut och blev förbispelad, vilket gästernas Niclas Svensson utnyttjade genom rulla bollen i det öppna målet. Och bara minuten senare ökade Hjärsås på till 2–0.
Psykologiskt viktiga mål för Hjärsås, samtidigt som det givetvis var det omvända för hemmalaget att gå till halvtidsvila med. Och Hjärsås startade den andra halvleken precis som man avslutade den första; genom att göra mål.
Den här gången genom Rasmus Ipsa som efter en hörna nickade bollen i mål vilket betydde 3–0 till gästerna, vilket mer eller mindre punkterade matchen.
– Vi pratade om det i halvtid att försöka stänga matchen så tidigt som möjligt eftersom vi har haft problem med det tidigare. Så det var skönt att trean kom så pass tidigt. Sen fick vi utdelning på fasta situationer, vilket är en av våra styrkor, säger Michalski.
Emil Rydh svarade sedan för 4–0-målet efter att ha nickat in en frispark innan Osby tröstmålade med kvarten kvar.
Segern innebär att Hjärsås har två poäng upp till kvalstrecket och tabelltrean VMA IK efter åtta spelade omgångar. Ett VMA som för övrigt kommer på besök till Hjärsås kommande söndag.
– Det är derbyt med stort D och det kommer säkert att smälla på bra, säger Michalski.